attic

Nina Eckbo 

Nina Eckbo 1

Nina-Martine Eckbo er 26 år og jobber som profesjonell danser. Hun jobber aktivt både som pedagog, koreograf og utøvende danser og har gjort dette de siste årene.

Nina startet sin danseutdannelse på Fagerborg danselinje med fokus på ballett, moderne og jazz. Senere studerte hun 1 år på hip hop linjen ved Circle Dance Academy. Derfra gikk hun videre til å studere 3 år på Bårdar. Dette har gjort henne om til en allsidig danser. Fra hun var 16-20 år deltok hun i en rekke IDO konkurranser og ble trukket ut til å være med på landslaget både i EM og VM i flere år. Etter dette gikk hun videre til å Battle i blant annet Pop What You Got og Urban Moves.

Fra hun var 17 år har Nina undervist barn og voksne i alle aldre for mange ulike dansestudioer og Treider videregående siden 2015. Hun har vært utøvende danser i ulike produksjoner for Teater innlandet, Urban Moves, Kollektivet, Urban Art Attack, Stjernekamp, Statoil, God Morgen Norge og medvirket i musikalen Chicago på Oslo Nye Teater. Som koreograf har hun jobbet med Bårdar, Coca cola, Show de Vida, Kollektivet, Aleksander Rybak, Humanetisk Forbund, kort film “Urban Tap” (Som vant en pris for Music Video Underground i Paris) Nina har også danset for artistene African Sunz, vært med i musikkvideo til Sandra Kolstad og er en av hoveddanserne til Mira Craig.

Ninas hovedfelt er Hip Hop New School, men hun kan også stiler som Ladystyle, Wacking, Hip Hop Old School og House.