attic

TÅSPISS

Selma 8 683x1024
Klassisk Selma 3 768x1152

Tåspiss er noe mange unge ballerinaer gleder seg til. Disse spesielle timene tas i tillegg til én eller flere vanlige klassisk ballett-timer i uken, og er beregnet på elever fra 12 år og oppover.

Det er ikke like lett for alle å stå på tåspiss. Hvordan ankelleddet er bygd opp har mye å si for hvor stor fremgang man har i tåspiss, i tillegg til grunnleggende klassisk teknikk, og styrke i leggmusklene, ben og musklene under føttene. 

 

Tåspiss nye/medium

Denne timen inkludere øvelser for føtter, tær, ankler og leggmuskulatur som er viktig for å stå trygt i tåspiss-sko. Det er også mye fokus på holdning og kjernemuskulatur som er nødvendig for god klassisk teknikk, og videre fremgang på tåspiss.
Elevene trenger sin egen treningstrikk (dette kan kjøpes i Attic Shop eller i vanlig sportsbutikk) (Man må ikke ordne tåspiss-sko til denne klassen)  Alle øvelser læres og øves på halv-tå (demipointe) først, så sier pedagogen fra
 når eleven er klar til å kjøpe tåspiss-skoog gir råd om de beste skoene til deg. Vi bruker også tid i denne timen å lære om tåspiss-sko, hvordan bånd og strikk skal sys på skoen, hvordan man knyter sko på riktig måte, og andre tips og triks. 

 

Tåspiss medium/øvet

Dette er en tåspiss time for de som er klar til å gå videre fra Tåspiss Nye. Her tar vi bevegelser tidligere øvd ved stangen (barré) ut i senteret. Timen krever god stabilitet i anklene og sterk kroppsholdning.
Koreografi er også en del av denne timen.

 

Tåspiss øvet/avansert

Denne timen kreves høyt nivå i klassisk teknikk og flere års erfaring på tåspiss. Elevene lærer flere avanserte tåspisstrinn i tillegg til å jobbe med koreografi og soloer.