INGRID KONSTANSE SCHADE

Ingrid er født og oppvokst i Drammen. Hun begynte å danse ballett da hun var fire år, og har danset på Attic siden 2011. Der har hun fått utviklet seg innen sjangrene klassisk ballett, tåspiss, moderne, jazz og musikal, i tillegg til at hun har vært med i flere av Attic’s kompanier. Ved siden av egne danseklasser har Ingrid også i flere år fått muligheten til å formidle sin lidenskap for dansen til elever på Attic som instruktør, både til ungdommer i jazz og moderne, og for de minste i ballett.
I 2015 deltok hun i UKM sammen med en dansegruppe fra Attic, der de kom til den landsdekkende finalen i Trondheim. I 2016 mottok hun prisen for ”Årets unge kulturtalent” i regi av Drammens Tidende, og prisen for ”Beste elev” ved sommerskolen til Royal Academy of Dance på Den Norske Opera. Hun ble i 2018 tildelt «Årets Kulturstipend» fra Drammen Kommune og «SPRANG stipendet» fra Sparebanken. I 2019 mottok hun «Utviklingsstipend Kultur» fra Buskerud Fylkes Kommune.
De siste to årene har hun studert i England ved den prestisjefulle skolen «Northern School of Contemporary Dance». Der har hun utviklet seg både som danser og instruktør, og hentet inspirasjon fra det store dansemiljøet der. Hun har blant annet fått jobbe med koreografer som Hana Gosling og Yukio Masui, og fremført både solostykker og gruppekoreografier ved skolens scene «Riley Theatre», og den historiske attraksjonen «Temple Newsam» i Leeds.