attic

Henrietta Andersen

Henrietta

Henni er oppvokst i New South Wales, Australia. Hun studerte klassisk ballett, moderne dans, jazz, karakter og cabaret under Tracy-Lee McKinney før hun flyttet til Sydney for å studere fulltid på Tanya Pearson’s Classical Coaching Academy. Hun har gjennomført Royal Academy of Dance pensum til øverste nivå og fikk høyeste karakterer. I tillegg er hun trent i Cecchetti og Vaganova klassik teknikk. Da hun var 16 år deltok hun i den internasjonale konkurransen Prix de Lausanne i Sveits.

De påfølgende tre årene studerte Henni på The Australian Ballet School hvor hun ble utdannet med Advanced Diploma in Dance. Hun har jobbet i The Australian Ballet, Leipziger Ballett og i Nasjonalballetten på Den Norske Operaen hvor hun har danset i bl.a Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Askepott, Don Quixote, Tornerose, Les Sylphide, Coppelia, Sporvogn til Begjær og Graduation Ball.

Henni har jobbet med koreografer som John Neumier, Meryl Tankard, Mario Schroeder, Alex Ketley og Mauro Astolfi. Siden høsten 2014 har hun undervist i klassisk og jazz på Norsk Ballett Institutt i Lillestrøm i tillegg til å jobbe som instruktør på Kilde Jobbstrekk.