attic

Wenche Brun

WENCHE 1024x682

Wenche Brun grunnla Attic i 1987, Attic ble i 2010 et AS.

Som barn og ungdom konkurrerte Wenche aktivt innen turn og Rytmisk Sportsgymnastikk, og underviste samtidig i turn og dans. Hun danset jazz ved Randi Frønsdal og Bente Waastad sine skoler i Oslo. Hadde egen dansegruppe som var svært aktiv med forestillinger, mote- og danseshow rundt omkring i Norge i 80-årene, hvor hun både danset og koreograferte.
Wenche utdannet seg videre innen jazz og moderne dans med kurs og work shops i Amsterdam, Gøteborg, London og St. Cypre´n/Frankrike, ved Gerlev Idrettshøyskole i Danmark, Statens Balletthøyskole og Bårdar i Oslo. De siste årene har hun studert flamenco på Centro de Flamenco i Oslo og Carmen de Cuevas i Granada/Spania.

Wenche var ansatt ved Akropolis og startet “Dance Workout” og jazzklasser i oppstartsfasen til senteret. Deretter ble hun forespurt om å starte danseskole på loftet i Trimmengården og videreutviklet det til en egen skole; Attic.

Hun har koreografert, regissert og produsert egne forestillinger med elever og Attic Dancers siden 1989. I følgende prosjekter har hun hatt regi og/eller koreografi: Drammensrevyer, Promenadekonserter med Drammens Konsert Orkester, Scene 1-produksjoner som “Flisekongen”, “Magical Musicals” og “Magic Love”, Statens Vegvesens gravemaskinballetter i Drammen, Lier og på Lillehammer. Kranballetten under Elvefestivalen 2000, diverse åpningsseremonier som Åpning av Bragernes torg, “Sfærens dans”, Bragernestunnelen, Vinterfestivaler “Gullslottet som hang i luften” (Spiralen 2000), “Østenfor sol, vestenfor måne” (Spiralen 2001), 100 års-jubileum for frigjøringen (Bragernes Torg) og åpning av Papirbredden (2007), musikalen “På egne ben” av Arne Bendiksen, “Reisen til Julestjernen” med DBU, Kirkeforestillingene “Que vadis” og “Ansikt til Ansikt”, “St. Halvard spelet” og Askepott og Prinsen med Brageteateret, bestillingsverket “Canto Hondo” (Foreningen Drammens Teater under flerkulturell festival), danse-/moteshowet “Autumn Love” (Oslo høstfestival), og “Go Red Women” på Latter, Aker Brygge. Samt flere arrangementer under byjubileumet i 2011, Carmen under samarbeid med Drammen Öperakor