Hva er yin yoga?

Yin Yoga er en rolig terapeutisk yogaform. I denne klassen holdes posisjonene over lengre tid for at kropp og sinn skal få tid til å tilpasse seg. Ved at posisjonene holdes over lengre tid påvirkes bindevev, ledd og ligamenter Vi ønsker på den måten å skånsomt påvirke ledd og øke fleksibilitet og bedre sirkulasjon.I Yin yoga klassen vil man primært sitte, ligge, bruke stol eller vegg for støtte. Det vil også være rom for å benytte klosser, puter og pledd ved restorative stillinger.

Yin yoga er en meditativ yogaform som gir deltagerne mulighet til å søke en dypere ro og tilstedeværelse. I en hverdag hvor vi i stor grad befinner oss i yang energi, med høyt tempo, arbeid og forventninger, gir yin yoga oss tilgang til å søke balanse gjennom hvile, stabilitet og jordning.

Hva kan yoga gjøre for meg?
Forskning viser at trening ved saktegående bevegelser gir svært gode resultater for reduksjon av smerter og bedret neurologisk kontakt med kroppen. Yoga blir i stadig større grad benyttet som terapi for smerter (rygg, nakke, skuldre), ved kreftdiagnose/behandling, leddgikt, fibromyalgi, ms, me ,og andre diagnoser og smerter.

Også ved stress og utbrenthet ser vi at yoga har en helsefremmende virkning da det parasympatiske nervesystemet spenner av og senker stress responsen i kroppen. Dette bidrar så til bedret immunforsvar og motarbeider betennelser i kroppen.

Passer denne timen for meg?
Yin yoga passer for alle uansett kjønn, alder eller trenings bakgrunn. Du trenger ikke å ha gjort yoga tidligere for å delta på dette kurset.
Vi jobber spesifikt med øvelser som bidrar til å løsne opp stress i kroppen, fleksibilitet og øke blodsirkulasjonen i kroppen.

Vi tilbyr også Yang/yin fredager kl.17.15-18.30. Her vil du får første del som en varmende Yang del, og deretter lande godt inn i yin yoga før avspenning. En flott klasse å avslutte uken med.

Yin yoga mandager kl.10.15-11.30 med Ingvild Søreide

Yin yoga tirsdager kl.19.05-20.15 med Ingvild Søreide


Dersom du er usikker på om dette passer for deg, eller har andre spørsmål ta kontakt med oss på mail attic@attic.no, så vil instruktør Ingvild Søreide hjelpe deg.
Hjertelig velkommen til Yin yoga hos oss!