attic

Pilates

WB170821Bearbeidet039
WB170821Bearbeidet042
WB170821Bearbeidet047
WB170821Bearbeidet035

Pilates er en treningsform som gjennomføres med øvelser ved bruk av egen kroppsvekt. Fokuset er konsentrert rundt kjernemuskulaturen i mage og rygg. Øvelsene utføres nøye, rolig og stabilt. Pilates passer for alle uansett alder, fysisk status og treningsbakgrunn.
Gjennom Pilatestrening kan du oppnå følgende: økt kroppsbevissthet, bedret pust, mindre muskelspenninger, klarere muskeldefinering, sterkere muskler, bedret kroppsholdning, økt energi, stressreduksjon og lavere blodtrykk.

“Etter 10 ganger vil du føle forskjell. Etter 20 ganger vil du merke forskjell. Etter 30 ganger vil du ha en ny kropp!” 

Joseph Pilates

Pilatesmetoden ble utviklet av tyskeren Joseph Pilates som var overbevist om at den “moderne” livsstilen var årsaken til økende dårlig helse. Etter en barndom med astma og dårlig helse, trente han seg opp og allerede i en alder av 14 år viste han stor styrke og bedret helse. Under første verdenskrig benyttet han sin idrettsbakgrunn til å videreutvikle treningsmetoden “Contrology”, og jobbet bl.a.  med opptrening av skadede soldater. Treningsmetoden fikk senere navnet “Pilates”, og er basert på at sinnet skal kontrollere musklene.

Øvelsene benytter dyp kontrollert pustemetode for å bedre styrke i overkropp og abdomen (kjernestyrke). I 1925 flyttet Joseph Pilates til New York hvor han åpnet sitt eget studio og videreutviklet sitt system. Teknikken ble raskt plukket opp av dansere, bl.a Martha Graham og Georg Balanchine. I dag er teknikken en svært anerkjent treningsmetode fra rehabiliterende trening til for idrettsatleter.

Pilates er delt opp i nivå nybegynner og medium.