attic

ASHTANGA YOGA

Host 2021 Ashtanga6
Host 2021 Ashtanga Link

Ashtanga yoga er en fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes. Ashtanga Yoga passer i prinsippet for alle. Man trenger ingen forkunnskaper.
Stilen er basert på flere tusen år gamle skrifter og tradisjoner. Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn. Det helhetlige perspektivet og dets positive effekter har gjort Ashtanga Yoga veldig populær de siste årene.

Ashtanga yoga-prinsippet baserer seg på en serie “Primary Series” bestående av ca. 50 stillinger/øvelser (asanas). Rekkefølgen av stillingene er nøye sammensatt. Hver asana forbereder for neste, og hvis man har tillit til denne disiplinen og praktiserer regelmessig vil man etterhvert høste fruktene av sin praksis. Et viktig kjennetegn ved Ashtanga Yoga er vinyasa-prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust- og bevegelsessystem, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver stilling. Ashtanga Yoga er delt inn i nybegynner/medium og medium/øvede.