LØRDAG 10. OKTOBER: DEVINE FEMININE YOGA WORKSHOP

Devine Feminine, eller feminin kraft, er en energi som har vært med oss fra langt tilbake. Den representerer kontakten med den delen av bevisstheten din som handler om å nære deg selv, det å vende fokuset innover, lytte, føle på hva vi trenger, og ta hensyn til våre behov. Det å ta i bruk vår styrke – vår kvinnekraft, følge vår intuisjon. Og leve mer i takt med månefasene, Moder Jord og hennes sykluser. Og ikke minst våre egne. Det å føle isteden for å tenke!

Det vil bli yoga, eteriske oljer, krystaller/steiner, sykluser, månefaser og feminin kraft.

Det blir først en yogaklasse med fokus på å skape flyt, balanse og kontakt med femininiteten og kvinnekraften i oss. Det blir variasjon mellom myk flyt og yinposisjoner som holdes over lengre tid. Yogaen vil hjelpe oss å skape mykhet og tilstedeværelse, og anerkjenne det behovet vi kvinner har for å være i harmoni med den vi er. Løse opp i spenninger i kroppen, frigjøre pustens legende kraft og utforske relasjonen mellom den fysiske, mentale og emosjonelle kroppen.

Det blir tilført tilpassede eteriske oljer og krystaller og steiner som støtter yogaklassen underveis. Etter en god, lang avspenning blir det en prat om hvordan vi kvinner kan finne bedre støtte og beskytte oss energetisk, skape feminin balanse gjennom å gjøre bevisste valg i våre hverdagsrutiner, slik at vi kan være den beste utgaven av oss selv.

Sted: Attic AS, Sundland Næringspark, Drammen
Dato: Lørdag 10. oktober
Tid: Kl. 1100 – 1400
Pris: Kr. 450,-
Med: Ragnhild Lien og Silje Brun
Påmelding: LINK
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

LØRDAG 10. OKTOBER: INTRODUKSJON TIL ETERISKE OLJER

Er du klar for å ta fullt ansvar for eget liv og helse?
Se kropp, sinn og sjel som en helhet, og slippe lettvinte løsninger som ikke gjør deg noe godt? Det å forebygge og leve mer naturlig, med gode løsninger som er godt for både deg og Moder jord. Reduser giftstoffer som skaper ubalanser fysisk, emosjonelt og energetisk. Og lære hvordan å skape gode, daglige rutiner som reduserer stress og ubalanse.
Da er dette foredraget noe for deg!

Du vil lære hva eteriske oljer er og hvordan du bruker dem i hverdagen for å støtte emosjonelle og energetiske ubalanser.
Du vil få en innføring i hvordan du renser kroppen for emosjonell og fysisk stress, og hvordan tilføre eteriske oljer for å støtte deg i hverdagen.

Det blir gjennomgang av flere oljer som støtter dette, og gode verktøy for hvordan du kan møte hverdagens utfordringer.
Kurset blir holdt av Silje Brun som har god erfaring med bruk av eteriske oljer i sitt eget liv, i yogaundervisning og i behandling en-til-en.

Inkludert i prisen er en oljeblanding du får med deg hjem. Det vil også være mulighet til å bestille oljer etter kurset om ønskelig. Sett da gjerne av litt tid etter foredraget, så kan Silje hjelpe dere med råd og annen veiledning.

Sted: Attic, Sundland Næringspark, Drammen
Dato: Lørdag 10. oktober
Tid: Kl. 1430 – 1530
Pris: Kr. 200,-
Med: Silje Brun
Påmelding: LINK
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

LØRDAG 24. OKTOBER: VINYASA YOGA HJERTEÅPNER MED HENRIETTE LIEN!

Utforsk feminin og maskulin energi! Hva vil det si å åpne hjertet? Det kan være noe varmt, mykt, noe lyttende. Hjertet forteller oss mye hvis vi lytter- hva som er rett og galt. Det kan i yogasammenheng fortelle oss noe om hvor langt vi skal gå i en posisjon, om vi skal justere litt, ta en pause og om viljen (egoet) har tatt over.
Men hjertet kan også være overbeskyttende, så det å åpne opp, gå litt ut av komfortsonen, føle og tørre å være sårbar kan være både skummelt og forløsende.
I denne workshopen skal vi ha deilig flyt og kjenne på den fysiske intuisjonen. Vi skal kjenne på balansen mellom den maskuline og feminine energien i oss. Åpne opp fysisk, men samtidig lytte til hva hjertet sier til deg om dine grenser.

Dato: Lørdag 24. oktober.
Tid:  Kl. 1000 – 1230.
Sted: Attic Sundland.
Pris: Kr. 500,-
Påmelding: LINK

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

LØRDAG 24. OKTOBER: YIN YOGA WORKSHOP MED HENRIETTE LIEN!

Tempoet de fleste av oss holder i hverdagen påvirker helsen vår mer enn at vi føler oss slitne. Vi fyller dagene med fysisk aktivitet, jobb, plikter, ansvar, hodet spinner videre på ting vi kanskje tror vi har gjort oss ferdige med, og når vi først hviler er det ofte kun kroppen som hviler. Da ser vi på tv, surfer på internett, er med på sosiale ting vi kanskje aller helst ville sagt nei til, men i vårt ønske om å bli likt og inkludert velger vi å ignorere behovet for ro. I all denne aktiviteten er nervesystemet i det sympatiske moduset: kjemp- eller flyktmoduset.
Adrenalinet øker, blodtrykket øker, cortisolnivået stiger og blodet går til de store muskelgruppene for å gjøre kroppen klar til kamp. Prioriteringen kroppen gjør påvirker fordøyelsessystemet og andre indre organer som ikke får rikelig mengde blod, siden det er sendt til de store muskelgruppene.
Denne kjemiske cocktailen i kroppen under stress er noe vi blir avhengig av, som gjør at vi ikke nødvendigvis opplever oss stresset, men vi tyner systemet vårt.
Yin yoga tvinger nervesystemet ditt over i det parasympatiske moduset – hvilemoduset. Kroppen ligger lenge i posisjonene, oppmerksomheten går til pusten, vi utforsker det indre landskapet gjennom å være tilstede og gir kroppen tid og ro. Da synker cortisolnivået, blodtrykket og adrenalinet i kroppen. Blodet flyter mer balansert mellom muskler og de indre organene, og reparerer en eventuell ubalanse.
Yin yoga stimulerer i tillegg bindevevet til å sette i gang produksjon av elastin og collagen, som gjenskaper bevegeligheten i bindevevet. I denne workshopen har vi tid til å gå i dybden av de forskjellige posisjonene, virkningen av dem, nyte tid i eget selskap og finne en etterlengtet ro for både kropp og sjel.

Dato: Lørdag 24. oktober
Tid: Kl. 1300 – 1530
Sted: Attic Sundland
Pris: Kr. 500,-
Påmelding: LINK

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________