Klassisk Ballett/Floor Barre

[av_one_full first]
[av_textblock ]

Klassisk Ballett

[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_two_third first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Klassisk ballett er en elegant danseform utført for det meste til klassisk musikk. Ballett hjelper for styrke, koordinasjon, holdning, fleksibilitet, disiplin, musikalitet, kroppsbeherskelse og hukommelse.

Henrietta Andersen er ansvarlig for klassisk ballett hos Attic. Med sin kompetanse som tidligere profesjonell danser og variert bakgrunn innenfor forskjellige klassiske systemer, vil klassene inneholde teknikk, koreografi, klassisk teori, tøying, styrke. Samtidig vil timene gi mulighet for kreativitet og det å uttrykke seg gjennom dans.

Ballett er en grunnleggende dansestil som man enten kan fordype seg i, eller ta som supplement til andre stiler for å utvikle seg videre som danser. På Attic har vi timer innen klassisk ballett som passer alle aldre og nivåer. Kom gjerne innom og prøv en time, eller snakk med vår pedagog om hvilke timer som passer best for deg.

____________________________________________________________________________________________

NYHET! BALLETT FOR VOKSNE – LITT ØVET/MEDIUM 

Attic har klasser i klassisk ballett for alle aldre og ferdighetsnivåer inkludert nye timer kun for voksne hvor vi har det gøy mens vi trener!

____________________________________________________________________________________________
[/av_textblock]

[/av_two_third][av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_image src=’http://attic.no/wp-content/uploads/2014/03/2014-03-18-16.45.55-3-300×200.jpg’ attachment=’659′ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=”]
[/av_one_third]

[av_one_full first]
[av_textblock ]

Barneballett 4 til 5 år
Vi øver på de mest grunnleggende posisjonene i klassisk ballett. Gjennom bestemte oppgaver utvikler vi en kroppsbeherskelse som gir et godt utgangspunkt for rene dansetimer når de blir eldre. Vi lurer inn noen tekniske øvelser gjennom lek og andre morsomme kombinasjoner. Dette er med på å ivareta deres danseglede.
Klassisk 6-7 år
Vi øver på de grunnleggende posisjonene i Klassisk Ballett. Gjennom bestemte oppgaver, utvikler elevene en kroppsbeherskelse, som gir et godt utgangspunkt for rene dansetimer når de blir eldre. De lærer romfølelse, hvordan de skal forholde seg til de andre barna i gruppen, og hvilke regler som gjelder i dansetimen. Det blir tekniske øvelser og kombinasjoner. De begynne med Free Movement og Improvisasjon.
Tilsvarende nivå: Primary og Grad 1
Klassisk 8-9 år
Vi tilbyr en grunnleggende teknikklasse, med enkle øvelser i barre, senter, og over gulv. Dette gir styrke, musikalsk innsikt, økt koordinasjon og kroppskontroll. I tillegg til ballett gjør vi Improvisasjon og Free Movement. Dette er en basisopplæring i ballett, samt et fint supplement til de øvrige klassene, for å bedre utviklingen av generell danseteknikk.
Tilsvarende nivå: Grad 2
Klassisk 10-12 år nivå med./øvet
Vi tilbyr en grunnleggende teknikklasse der vi jobber i barre, senter, med ulike danse trinn over gulv og med kombinasjoner. Dette gir styrke, musikalsk innsikt, økt koordinasjon og kroppskontroll. Hensikten med klassen, er å styrke den grunnleggende danseteknikken, øke koordinasjonsevnen og styrke musikaliteten. Dette er en basisopplæring i ballett, samt et bra supplement til de øvrige klassene, for å bedre utviklingen av generell danseteknikk. Vi fortsetter å jobbe med Improvisasjon og Free Movement. Elevene som har gått flere år på Klassisk Ballett, vil nå ha muligheten til å begynne med Tåspiss. Det er viktig at dette blir tilpasset til hver enkelt elev. Tåspiss er en stor påkjenning for unge føtter. Vi skal jobbe og øve mye på halv tå først. Elevene får klar beskjed fra Lucy når de kan få lov til å kjøpe seg tåspiss sko, hvis de har lyst til det. I dette partiet kommer det nok alltid til å være noen som danser på halv tå på slutten av timen, mens andre er på tåspiss. Dette er helt normalt i startfasen. Øvelsene vil kun foregå ved barre.
Tilsvarende nivå: Grad 3 og 4

[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_two_third first]
[av_textblock ]

Klassisk 12-16 år nivå med./øvet
Vi jobber videre på samme måte som før, for å gjøre elevene til bedre dansere. Kurset inkluderer Free Movement og Tåspiss. Målet i løpet av dette kurset, er at alle elevene skal kunne stå på tåspiss etter hvert. Men dette er noe som vil ta tid og kreve tålmodighet, både av elev og lærer. I dette partiet så kommer det nok til å være noen som danser tåspiss ved barren, mens andre er i senter.
Tilsvarende nivå: Grad 5 og 6
Klassisk Vidergående 15 år + nivå øvet
Vi jobber videre på samme måte som før, for å gjøre elevene til bedre dansere. Kurset inkluderer Free Movement og Tåspiss. Måle i løpet av dette kurset, er at alle elevene kan danse noe Tåspiss i senter .
Tilsvarende nivå: Grad 7 og 8

[/av_textblock]
[/av_two_third]

[av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_image src=’http://attic.no/wp-content/uploads/2014/03/klassisk-ballett.jpg’ attachment=’684′ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=”]
[/av_one_third]

[av_one_full first]
[av_textblock ]

Klassisk Ballett 10 – 15 år nivå nyb./med.
Det er stadig at vi møter, eller hører om elever som ønsker å starte med Klassisk Ballet.
Det kan være mange grunner til det. Noen har danset andre stilarter men aldri danset klassisk før. Noen danset ballett da de var små, og ønsker å starte opp igjen. Noen har blitt eldre, og trenger en time der det går litt langsommere enn i de ordinære ballettimene. Denne timen gir en mulighet til å bli kjent med Klassisk Ballett, og tilegne seg grunnleggende teknikk for dans. Målet er å styrke elevene, øke musikalitet, koordinasjon og kroppsbeherskelse. Gjennom å danse Klassisk Ballett vil eleven utvikle bedre ferdigheter som danser.
Fri klassisk Advanced 18 år +
Dette er den ultimate klassisk-timen, hvor vi strekker oss mot det absolutt høyeste nivået som er mulig å oppnå innenfor Klassisk Ballett på en amatørskole. Elevene som ønsker å danse Tåspiss, kan danse selve timen med tåspiss sko på, og undervisningen blir tilpasset hver enkelt elev.
Floor Barre
Dette er en herlig time for både ungdom og voksne, hvor vi kan jobbe med klassisk ballett på en helt annen måte. Samtidig fungerer timen som en form for body-conditioning, vi jobber med styrke og det er mye tøying og stretch. Timen starter med en rolig oppvarming stående, og resten av kurset er på gulvet. Vi kjører gjennom en klassisk time enten ved å sitte på gulvet, eller ligge på mage eller rygg. Her blir du blir sterk og smidig, med enkle og kontrollerte øvelser etter behagelig musikk. Vi avslutter med mye tøying og stretch.
Kurset passer for mange forskjellige aldre og nivåer. Det viktigste er at man jobber mot sin egen grense og utvider den. Timen passer for alle dem som ønsker å forsterke klassisk teknikk, og passer også for ungdom og voksne som ønsker å komme i form.
Her blir det alltid god stemning, krevende øvelser og mye latter.
Tåspiss
Tåspiss er noe alle små ballerinaer gleder seg til. På grunn av utviklingen er det viktig at tåspissko ikke brukes før 10-12 års alderen. Det er viktig når en begynner på tåspiss at en allerede har danset ballett i flere år.
Vi har nå gleden av å kunne tilby egne tåspiss klasser for dere som ønsker å utvikle seg ekstra i klassisk ballett, bli mer dyktige og mye sterkere. Her komme vi til å jobbe både ved barre, centre og som par hvor tåspiss kommer til å stå i fokus.Hos Attic tilbyr vi tåpiss til våre klassisk ballett elever fra 10 år oppover.
Klassisk nivå I 10-12 års gruppen har vi tåspiss i timene for både nye og øvede i tåspiss og elevene ble godt passet på. Øvelsene blir tilpasset hver enkelt elevs nivå. Klassisk nivå II og oppover inkluderer klassisk timene også noe tåspiss.

[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_one_full first]
[av_image src=” attachment=” align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=”]
[/av_one_full]

Recent Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *