Klassisk Ballett

Klassisk ballett

Klassisk ballett er en elegang danseform utført for det meste til klassisk musikk. Ballett hjelper for styrke, koordinasjon, holdning, fleksibilitet, disiplin, musikalitet, kroppsbeherskelse og hukommelse.

Henrietta Andersen er ansvarlig for klassisk ballett hos Attic. Med sin kompetanse som tidligere profesjonell danser og variert bakgrunn innenfor forskjellige klassiske systemer, vil klassene inneholde teknikk, koreografi, klassisk teori, tøying, styrke. Samtidig vil timene gi mulighet for kreativitet og det å uttrykke seg gjennom dans.

Ballett er en grunnleggende dansestil som man enten kan fordype seg i, eller ta som supplement til andre stiler for å utvikle seg videre som danser. På Attic har vi timer innen klassisk ballett som passer alle aldre og nivåer. Kom gjerne innom og prøv en time, eller snakk med vår pedagog om hvilke timer som passer best for deg.

____________________________________________________________________________________________

NYHET!

BODY CONDITION/TEKNIKK TEEN/VOKSNE  Denne klassen er beregnet på dansere, og inneholder styrke og tøyningsøvelser basert på dans. Det blir lagt vekt på balanse, pirouetter, spenst, turnout-øvelser, arabesque og styrking av kjernemuskulaturen, for å utvikle elevene videre som dansere.

____________________________________________________________________________________________

Barneballett 4-5 år

 Barneballett
Klassisk ballett 6-8 år
 Klassisk ballett
Klassisk ballett 8-9 år
 Klassisk ballett gruppe sort og burgunder
Klassisk ballett 10-13 år nye/litt øvet
Klassisk ballett 10-12 år medium/øvet
Klassisk ballett teen nye/litt øvet – NYHET!

Klassisk ballett medium/øvet 12 år+

Klassisk ballett øvet 13 år+
Klassisk ballett øvet 15 år+
Klassisk ballett videregående 16 år+

Klassisk ballett for voksne – litt øvet/medium  (Attic har klasser i klassisk ballett for alle aldre og ferdighetsnivåer inkludert timer kun for voksne, hvor vi har det gøy mens vi trener!)

Klassisk teen

 

 Klassisk
 Tåspiss
Tåspiss

Tåspiss er noe alle små ballerinaer gleder seg til. Disse spesielle timene tas i tillegg til èn eller flere vanlige klassisk-timer i uken.

Tåspiss nye/medium

På grunn av trygghet og utvikling er det viktig at man ikke begynner med tåspiss-sko før 10-12 års alderen, og man bør ha danset klassisk ballett i minst ett år. Tåspiss nye/medium er åpen for alle som har lyst til å prøve tåspissteknikk for første gang, eller som ønsker å ta en ekstra teknikktime i flate sko. Snakk med pedagogen før tåspiss-sko kjøpes, for å få råd om de beste skoene til deg.

Tåspiss medium/øvet

Dette er en tåspiss-time som inneholder mye teknikk og styrketrening i tillegg til koreografi, og er for de som har tatt tåspiss nye/medium i minst 1-2 år.

Tåspiss øvet/advanced

I denne timen bygger vi på grunnleggende tåspisstrinn lært i tidligere nivåer.  Elevene lærer flere avanserte tåspisstrinn i tillegg til å jobbe med koreografi og soloer.