Jazz Dance

Jazz 8-9 ÅR nye/litt øvet eller medium

Jazz 10-13 år nye/litt øvet eller medium/øvet

Jazz teen nye/litt øvet og Jazz teen øvet

Jazz medium teen/voksne 15 år + og Jazz koreografi

Jazz contemporary øvet 15 år+

Jazz medium voksne 20 år+

 

Jazz fra 6 år – alle aldre og alle nivåer!

En populær og allsidig danseform med god teknikktrening, godt variert med med mange stilarter. Her danses det etter de nyeste hitlåtene; fra lyriske ballader, musikaler og pop, til mer funky musikk. Det legges stor vekt på musikkforståelse og fokuseres på innlevelsen i dansen.

 

Jazz for voksne – 18 år +

Dette kurset er ment for deg som ønsker danseteknikk og koreografi som treningsform, og er i alder fra 18 år og oppover. Klassen bygges opp av oppvarming med elementer både innen jazz og contemporary. Det blir teknikkøvelser for føtter, styrke, senter og spenst, samt god uttøyning. I tillegg vil vi jobbe med variert koreografi . Timen fordrer at du er trent i jazz teknikk, og kan følge koreografi på et middels avansert nivå. Kurset er en fin mulighet for deg som f.eks har vært bort fra dansen en, og ønsker å komme tilbake i danseform. Passer også for deg som har erfaring fra Dance Work Out eller lignende klasser.

 

 

Jazzfunk

Jazzfunk er en kommersiell dansestil som kommer fra USA som bygger på både jazz og ulike typer streetdance, som man ofte ser i musikkvideoer og på sceneshow med store artister. Jazzfunk har et energisk og sterkt uttrykk, og er veldig knyttet til musikken. Jazzfunk danses ofte til de hotteste poplåtene, men musikksjangeren og bevegelsene er bare begrenset av fantasien. De som danser jazz vil kjenne seg igjen i oppvarming og isolasjoner, men man vil bli utfordret på å tilegne seg andre typer bevegelser. I hele timen og spesielt i koreografien legger vi stor vekt på musikalitet, dynamikk, rytmeforståelse og presise, sterke bevegelser og at du gir alt når du danser! Det vil for noen kanskje være vanskelig å skille fra hiphop, men man bruker lite grunnleggende hiphopteknikker i jazzfunk, og de med jazz og ballettbakgrunn vil føle seg mer hjemme her, samtidig som det gir veldig god trening som supplement til jazz, ballett og moderne for å bli en allsidig danser.